Koučink

Lesní
koučink

Jedinečný způsob, jak spojit osobní růst a kouzlo, léčivou moc přírody. Kombinace (ne)obyčejné procházky v lese s koučkou, která vás provede technikami lesní mysli vám umožní uvolnit se, snížit stres a získat novou energii.

Rodičovský koučink

Vychovat děti se vzájemným respektem a úctou, přitom jim tvořit pevné hranice, zvládat jejich i svoje emoce - to chce hodně práce na sobě. Najít v tom tu správnou polohu právě pro sebe, je hodně těžký úkol. Ráda vám v tom pomohu.

Rituální
koučink

Milé ženy, nabízím vám spojení klasického analytického koučovacího procesu doplněného o příjemné naladění na sebe. To vše v harmonii sama se sebou v jemnosti a zakončené drobným rituálem na podporu záměru.

V čem Vám jako koučka
mohu pomoci

„Kouč pomáhá klientovi přemýšlet nahlas. Vytváří podmínky pro učení a růst.“ 

– sir John Whitmore

Proč je koučink tak účinný ?

  • CENA KOUČINKU 1.800 Kč/hod.

případně konzultace v oblasti seberozvoje, sebepéče, výchovy dětí , partnerských vztahů.

Nenabízím psychoterapii a psychiatrické pacienty a klienty psychoterapie provázím pouze v souladu s jejich psychoterapeutem /psychiatrem.

Nebojím se však i temných témat, zvláště těch, se kterými mám osobní zkušenost (více na blogu)

  • balíček konzultací 9.000 Kč

Málo které téma dokážeme výrazně posunout během jedné konzultace a proto nabízím zvýhodněný balíček 6ti hodin (v celkové hodnotě 10800 Kč) + úvodní konzultace a vytvoření individuálního plánu (možnost kombinovat všechny mé služby, včetně rituálu, nebo Lesní mysli).

Každé setkání bývá velmi silné a proto neplánuji další konzultaci dříve než za 14 dní (ideálně měsíc),delší rozestupy zase nedoporučuji z důvodu hladké návaznosti.

  • Úvodní setkání (0,5 hod)                             zdarma
  • 6 hodin konzultací (dle výběru)                 9000 Kč
  • vytvoření plánu                                               zdarma

Pokud se momentálně nacházíte v tíživé životní a finanční situaci a cítíte, že by vám mé služby mohly pomoci vrátit radost ze života, zkuste mi napsat váš příběh a můžeme se zkusit domluvit na platbě jinak.

Platba možná v hotovosti, případně přes QR kód, převodem na účet. Faktura je samozřejmostí.

on-line koučink

Ač sama preferuji osobní setkání, dokáži ocenit i výhody on-line koučinku.

  • Ušetříte čas a peníze za dojíždění
  • Můžete využít mé služby, i když jste zdaleka.
  • Zůstáváte ve svém pohodlí.
  • Je možné domluvit si schůzku i ve večerních hodinách.

Co bude z Vaší strany potřeba:

  • Stabilní, alespoň telefonické připojení (kamera je spíše nežádoucí).
  • Zajistit si klid na soustředění (děti, psi, kočky 🙂 )
  • Připravit si papír a tužku (pastelky).
  • Zaplatit předem.

kde koučuji?

Lesní koučink:

  • podle dohody, ale nejlépe oblast Závist, nebo okolí Prahy. Můžeme se domluvit i na schůzku v pražských parcích.

Rodičovský a rituální koučink:

  • u mě v křesle – Praha 3, Ohrobec
  • on-line – podle domluvy

vaše reference

Vše co potřebujete, máte v sobě.
Pomohu Vám to najít a rozvinout.

Kdo vás bude koučovat?

Jmenuji se Hana Řeřábková a jsem certifikovaná koučka, instruktorka lesní mysli a peer konzultantka Úsměvu mámy. 

Jsem výchovnou poradkyní  a průvodkyní v Lesní a mateřské školce skřítka Pohádky.

Jsem také matka 3 dětí, části z nich jsem matkou náhradní. Mám přímé zkušenosti s prací s traumatizovanými dětmi a jako žena, která si prošla dlouhým obdobím silných depresí, panických atak, agorafobie mám zkušenost s prací na sobě, ve vědomí i podvědomí. 

Za pomoci koučovacích technik, technik Lesní mysli a rituálů mohu předávat tyto zkušenosti dalším ženám.

často kladené otázky

Koučink je ideální praktika pro každého, kdo prochází životní změnou, nebo o ní zatím jen přemýšlí. Nabízí techniky, které Vám umožní nastavit si nový režim v životě, dojít k potřebným uvědoměním. Je důležité vědět, co od koučinku očekáváte, nedokáže zázraky ani hojit rány. Ale dokáže Vám ukázat Vaše zdroje, Vaše vnitřní bohatství, ze kterého můžete i v těžkých chvílích těžit. Dodat sílu, najít radost, vidět věci optimisticky a s nadějí. I pokud nemáte konkrétní cíl, v koučinku se s hledáním cíle intenzivně pracuje, nedokážu zaručit, že ze sezení odejdete šťastné (pokud jste tak již nepřišly), ale věřím, že alespoň s nadějí a hlavně konkrétním plánem, jak posunout svou situaci k lepšímu.

Jednoduše bych rozdíly popsala takto: Koučink je orientovaný na budoucnost, vede Vás k cíli a řešení, které Vás posune dál. Terapie se zabývá více minulostí, jde do hloubky, porozumění mnoha souvislostem. Je vhodná, pokud Vás provází deprese, úzkosti, panické stavy a další.. Koučink Vám může pomoci se rozhodnout, zbavit zlozvyku, podpořit Vás ve vztazích, v životních změnách… Terapie bývá dlouhodobá práce, může trvat mnoho let a pomáhá pracovat např. s traumaty z dětství atd., je také podpůrnou léčbou u psychiatrických diagnóz. V koučinku můžete mít i dlouhodobý cíl a absolvovat tak i několik po sobě jdoucích sezení ( ne v častější frekvenci než zhruba měsíc), ale každé jednotlivé sezení je uzavřené a po každém sezení odcházíte s konkrétním výstupem – plánem.

Ač možná koučink na první pohled působí jako klasický dialog, ve skutečnosti se jedná o strukturovaně vedený proces, soustavu vhodně pokládaných otázek, o nastavení bezpečného přijímajícího prostoru pro Vás, nabízí i řadu doplňujících technik vedoucích k uvědomění. Koučink mimo jiné pracuje s tím, že mozek je neuroplastický a vytvořené spoje v něm je možné „přepisovat“, respektive tvořit nové. Na základě toho, je opravdu možné, věci v životě měnit a posouvat je dál 🙂 Za důležité v koučinku považuji i to, že kouč Vám neposkytuje rady, neřeší věci za Vás, ale vytváří Vám vhodný prostor, jak si na správné postupy a řešení přijít samy. Je prokázáno, že tímto způsobem je cesta ke změně rychlejší, trvalejší a efektivnější.

Koučů, terapeutů, konzultantů atd. (dosaďte si svou oblíbenou profesi :-)) najdete na dnešním trhu mračna. Je to dáno poptávkou, trendem dnešní doby, spoustu lidí žije životy, které žít nechce a často nechají vše dojít ve svém neštěstí a diktátu společnosti až k psychickým zhroucením, psychiatrickým diagnózám, vyhořením, nebo minimálně rozpadu vztahů, manželství…

Jak se ale v tak široké nabídce orientovat? Jak rozeznat profesionála od kdejakého radílka, jste alergičtí na každou rychlokvašku, co Vám chce mluvit do života?

Tady dobře zvažte, co a koho vlastně hledáte. Zda je pro Vás opravdu kouč to pravé, zda by nebyla vhodnější psychoterapie, nebo zda by Vám opravdu třeba jen nestačilo vykecat se s kamarádkou. Bezpečnou formu sdílení můžete pak najít také například na Ženských kruzích (viz stránka Ženské kruhy).

Kvalitu kouče bych jednoduše posuzovala takto:

Má za sebou některý z kvalitních koučovacích výcviků.

V ideálním případě má minimálně ICF kvalifikaci.

V koučovacím procesu Vám neradí, nechává prostor pro Vaše myšlenky a dokáže je vhodně podpořit správnou otázkou.

Dokáže udržet prostor, ve kterém se cítíte bezpečně, s důvěrou, přijaté takové jaké jste.

Nabídne Vám další techniky k hlubšímu uvědomění, pokud je to vhodné.

Je Vám sympatický, lidsky Vám sedí.

Dokáže si s Vámi v úvodním sezení (i po telefonu) nastavit jasná pravidla (finanční, časová a další) a respektuje, pokud s nimi nesouhlasíte a rozhodnete se jeho služeb nevyužít.

Tento bod možná jednoduše nepoznáte, ale dodržuje psychohygienu, není sám přetížený nějakou životní situací.

 

Možná Vás překvapí, ale rovnou se přiznám, že všechny body nesplňuji. Nevyhověla bych v bodu s ICF kvalifikací a vysvětlím proč. ICF kvalifikace je poměrně časově a finančně náročný proces, jedná se o mezinárodní certifikaci v koučské federaci a pro splnění je mimo jiné třeba mít odkoučovaný určitý počet hodin. Já jako poměrně čerstvý kouč (2023), prozatím nemám tyto hodiny nabrané, navíc stále jako matka na velký úvazek nemám prozatím tolik prostoru (časového i finančního) ICF certifikaci absolvovat. Sama ještě nejsem přesvědčena, že ji nutně potřebuji, nechystám se koučovat v byznys prostředí a věřím, že ženy na mateřské, které jsou mou hlavní cílovou skupinou, tento nedostatek tolerují. Pokud ne, je naprosto v pořádku obrátit se na ICF certifikovaného kouče 🙂  

 

Zůstaňme v kontaktu